20 september 2014
14:00

Oxie SK

Referat: AIF Barrikaden - Oxie SK

Eftersom vi bytte runt så väldigt mycket säger det ganska lite att redovisa startelva och avbytare. De som spelade hela matchen var Mohamed i målet, Frmas som högerback, Alfons som mittback och Christian som vänsterback. Den andra mittbacksplatsen delades av Martin S och Naim. På övriga platser gick vi runt på följande spelare: Jamal, Johan E, Linus, Christoffer, Olle, Jona, Robert Sztojka (debutant) och Hkmat (+ mot slutet Martin S också som anfallare).
Referenten var endast delvis närvarande och missade bl.a. första 25-30 min:a så han är delvis hänvisad till andras utsagor.

Vi lär dock ha börjat matchen väldigt bra och när referenten anlände såg det också bra ut. Matchen som sådan var redan från start bra och tempofylld och under slutet av första halvlek skapade vi många målchanser. Halvtidsresultatet var 2-1 till oss sedan Oxie först tagit ledningen i den 14:e min, vi kvitterat i den 17:e min genom Jamal som efter passning av Christoffer rundade målvakten innan han lade in bollen och i den 36:e min tagit ledningen genom Hkmat efter passning från Robert.

Tempot sjönk något lite i andra halvlek, deras något mer än vårt, men både tempot och intensiteten var fortfarande riktigt bra för att vara en reservlagsmatch på den här nivån. Matchen avgjordes efter en dryg kvarts spel av andra halvlek. I den 61:a min slog Johan E en perfekt passning till Jona som timade sin löpning perfekt för att undvika offside och fri med målvakten gjorde ett säkert avslut. I den 63:e min kom vad som måste ha varit matchens prestation när Jona som i stort sett enda spelare på deras planhalva först krigade sig förbi den ena motståndaren efter den andra längs höger sidlinje, sedan lyckades ta sig förbi ytterligare en när han nära kortlinjen vände inåt innan han slutligen slog en millimeterperfekt passning till Christoffer som under Jonas räd hunnit upp i en position nära mål och relativt enkelt kunde öka vår ledning till 4-1.

Efter en period utan några klarare målchanser åt något håll gick vi ner oss lite på slutet och de fick till ett antal chanser. De missade först ett par skottlägen där de borde kunnat få in bollen om de inte tagit i för kung och fosterland och istället fick se bollen gå en bra bit utanför eller över målet, innan de i den 83:e min reducerade och därmed fastställde slutresultatet 4-2.

Någon statistik blir det p.g.a. referentens ofullständiga närvaro inte denna gång. Han hann dock notera 13 eller 14 hörnor för Oxie bara under de c:a 60 min han var närvarande (varav 4 på rad under första halvleks sista 2-3 minuter!!), hörnor som glädjande nog aldrig innebar några som helst problem för oss.

Nu ska det väldigt mycket till för att Bunkeflo FF, som är enda hotet mot vår andraplats, verkligen ska lyckas ta den ifrån oss och skulle Lilla Torg tappa poäng mot Eriksfält i sin sista match kl. 13 idag så har vi till och med en än bättre placering i våra egna händer när vi i vår sista match måndagen 29:e möter Rydsgård borta. En seger i den matchen där skulle i så fall innebära en med tanke på det starka motståndet fantastiskt imponerande serieseger!